Biobrændsel
Fyring med brænde, træpiller eller andet biobrændsel

Fyring med brænde, træpiller eller andet biobrændsel kan både være en billig og miljøvenlig måde at opvarme sit hus på, hvis man har et effektivt fyringsanlæg og samtidigt husker at fyre rigtigt. For selvom fyring med træ eller andet biobrændsel er CO2-neutralt, er det samtidigt også kilde til udledning af sundhedsskadelige stoffer i form af partikler og tjærestoffer. Det er derfor vigtigt at vælge et anlæg, som har en god og effektiv forbrænding og altid fyre med rent og tørt brændsel.

Med de rigtige kedler bliver opvarmning med biobrændsel en tryg og overbevisende kilde til opvarmning af både brugsvand og bolig. Hvad enten du ønsker at fyre med træpiller eller skovtræ, kan vi finde den helt rigtige løsning til dig.

Hvordan fungere et biobrændselsfyr?

Et biobrændselsfyr fungerer ligesom et olie- eller naturgasfyr, men er en billigere og mere energibesparende løsning. Med biobrændselsfyr fyrer man med træpiller, der består af sammenpressede træspåner og savsmuld. Alternativt findes der også pilleovne, der er en form for brændeovn, hvor man fyrer med træpiller. Disse ovne er som regel udstyret med automatik, der gør det muligt at fjernestyre ovnen og endda starte den med en SMS. Ønsker man også at have mulighed for at fyre med brænde, kan et kombifyr – også kaldet storkerfyr – være en god løsning. Her har man muligheden for at fyre med både træpiller og brænde.

Et biobrændselsfyr består af en kedel, en brænder og et træpillemagasin, der løbende fyldes op, hvorefter pillerne automatisk føres fra magasinet over i brænderen. Styringen af biobrændselsfyret udvikles løbende, og det er efterhånden almindeligt at styre anlægget gennem internettet eller mobiltelefonen.

Fordele ved biobrændsel
  • Spar op til 50 % på din varmeregning i forhold til traditionelle brændstoffer som kul, olie og gas
  • Afbrænding af træ regnes for CO2-neutralt, så det øger ikke dit CO2-bidrag
  • Ydeevnen er høj, og driftsikkerheden er stor
  • Giver en totalløsning – opvarmning af boligen og varmt brugsvand

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Ring Mail

Vi benytter Cookies
Vi og vores samarbejdspartnere benytter teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder: funktionalitet, statistik og marketing.

Ved at trykke "Accepter" giver du samtykke til alle disse formål.

OBS: Din accept vil blive gemt i de næste 365 dage.